Gang Rehab – pályázati felhívás sepsiszentgyörgyi gangok felújítására


Gang Rehab címmel vizuális művészeknek hirdet pályázatot a Kónya Ádám Művelődési Ház. A pályázat témája művészeti projektek kivitelezése tömbházak alatti átjárókban (gangokban). A projekt partnerei a Romániai Építész Kamara és a Tone Troopers Egyesület. A Gang Rehab projekt támogatója a Román Nemzeti Kulturális Alap.

A pályázat célja három, sepsiszentgyörgyi tömbházsoron lévő átjáró kreatív felújítása vizuális művészek közreműködésével. Az átjárók (gangok), elhelyezkedésüket tekintve, csoportosítva vannak: egy a város központjában, a Mihai Viteazul téren található, míg kettő az Állomás-negyedben.

A gangok művészeti felújítását végző művészek kiválasztása nyilt pályázati úton történik. A részletes pályázati felhívást, valamint annak mellékleteit a www.kultur.ro és a www.sepsi.ro honlapról lehet letölteni.

Jelentkezési határidő: augusztus 30.

Gang_Rehab_G1_plan PDF

Gang_Rehab_G2_plan PDF

Gang_Rehab_MV1_plan PDFGang Rehab – apel de proiecte artistice


Casa de Cultură „Kónya Ádám” organizează un concurs deschis adresat artiștilor vizuali, intitulat Gang Rehab. Tema centrală a apelului este realizarea de proiecte artistice în gangurile de sub blocuri. Partenerii proiectului sunt Ordinul Arhitecților din România și Asociația Tone Troopers. Apelul de proiecte este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Scopul concursului este renovarea creativă, cu colaborarea unor artiști vizuali, a trei treceri de sub blocuri din Sfântu Gheorghe.Trecerile (gangurile) sunt clasificate din punct de vedere al locației lor: una este în centrul orașului, în Piața Mihai Viteazul, în timp ce alte două se află în cartierul Gării.

Alegerea artiștilor selectați pentru efectuarea renovării artistice ale gangurilor se întâmplă prin apel deschis. Descrierea detaliată a criteriilor de participare la concurs, respectiv anexele la acesta poate fi descărcate de site-ul www.kultur.ro și www.sepsi.ro.

Data limită a trimiterii proiectelor: 30 august.

Gang_Rehab_apel_proiecte_artistice

Open Call for Street Artists

Gang_Rehab_G1_plan PDF

Gang_Rehab_G2_plan PDF

Gang_Rehab_MV1_plan PDFELÉRHETŐSÉG

520009 - Sepsiszentgyörgy
Kossuth Lajos utca, 13 sz.
Tel. +40 267 352 460
email: muvhaz@planet.ro

Fenntartónk

2002 - 2016 © kultur.ro; cultura.ro - Minden jog fenntartva!