Huszárik filmklub

Filmklubunk a nemzetközileg is elismert magyar filmrendező, HUSZÁRIK ZOLTÁN nevét viseli. Ezzel a gesztussal tisztelgünk a nagy rendezőegyéniség emlékének, alkotásai, esztétikai szemlélete és egész életműve útmutató a számunkra a klasszikus és kortárs művészfilmek válogatásánál, melyek heti rendszerességgel kerülnek bemutatásra videókivetítőn.
Filmklubunk klubjellegét az a szervezői elv határozza meg, hogy a filmvetítések után beszélgetéseket tartunk a látott filmek kapcsán különböző szakemberek (pszichológusok, szociológusok, filozófusok, esztéták) vezetésével, moderálásával.
Filmklubunk célkitűzése: a klasszikus filmalkotások, rövid-, animációs- és dokumentumfilmek népszerűsítése szélesebb körökben, valamint esztétikai szemléletmód kialakítása, továbbfejlesztése a vetítések, beszélgetések által.
Eddig a Hímnem-nőnem című sorozatban Jean-Luc Godard, Luis Buñuel, Mike Leigh, Michelangelo Antonioni, Aki Kaurismäki, Alain Tanner, John Cassavetes, Ingmar Bergman, Federico Fellini, Pier Paolo Pasolini, Éric Rohmer, Jan Švankmajer, Patrice Chéreau, Michael Haneke filmjeiből vetítettünk.

Minden filmbarátot, érdeklődőt szeretettel várunk hétfőn este 19.00 órától a Pinceklubba.

A Huszárik filmklub vezetője: Lázár-Prezsmer Endre.ELÉRHETŐSÉG

520009 - Sepsiszentgyörgy
Kossuth Lajos utca, 13 sz.
Tel. +40 267 352 460
email: muvhaz@planet.ro

Fenntartónk

2002 - 2016 © kultur.ro; cultura.ro - Minden jog fenntartva!