2017.12.14

Kezdődik a karácsonyi vásár

December  15-én, pénteken kezdődik a sepsiszentgyörgyi karácsonyi vásár a főtéren. Idén több mint hatvan kézművestől, őstermelőtől lehet beszerezni az angyalfiát és természetesen a lacikonyhák is kínálják majd a hagyományos vásári étkeket. A következő tíz napban közösségi ünnepi programokra is várják a lakókat, lesz karácsonyi tombola, táncbemutató és ének, a vásár helyszínén pedig fotófalat is kialakítanak ki, ahol mindenki elkészítheti idei ünnepi üdvözletét. A karácsonyi vásár naponta 12–20 óra között tart nyitva, december 24-ét leszámítva, amikor 10 és 14 óra között lehet ajándékokat beszerezni.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház felhívására több mint hatvan kézműves, őstermelő, iparművész jelentkezett, ebből választották ki azokat, akik portékáikkal jelen lehetnek az idei karácsonyi vásárban: nemezelt, bőrből, csontból, kerámiából készült tárgyak, fajátékok, gyöngyök és tűzzománc ékszerek, népies ruhák, natúr kozmetikumok és könyvek szerepelnek a kínálatban. A szervezők célja az volt, hogy igényes, kézműves termékek, ajándéktárgyak legyenek a vásárban, természetesen az ünnepre hangolva. A vásáron  két egyesület is részt vesz, amely adománygyűjtés céljából árul kézzel készített ajándéktárgyakat. A Turulmadár Egyesület nehéz helyzetben levő gyerekek táboroztatására gyűjt adományokat, a Máltai Szeretetszolgálat az Őrkőn élők által készített ünnepi díszeket árul, az így összegyűlt pénzt az őrkői közösség fejlesztésére használják fel.

Jövő héttől fotózási helyszínt is berendeznek a vásárban, a téli erdei életkép kiváló hátteret képez az idei karácsonyi üdvözletekhez. A szervezők játékot is hirdetnek, érdemes a fotófal előtt készített képet a Kónya Ádám Művelődési Ház kultur.ro Facebook-oldalára is elküldeni, ugyanis december 24-én karácsonyi ajándékcsomagot sorsolnak ki a játékban résztvevők között.

A vásár ideje alatt az ünnepi hangulatról közösségi programok is gondoskodnak.

December 18., hétfő
14:00 Adventi és karácsonyi kórusművek – Székely Mikó Kollégium V–VIII. osztályos diákjainak kórusa
15:00 Adventi és karácsonyi kórusművek – Székely Mikó Kollégium líceumi diákkórusa
15:30 Énekes, verses és furulyás előadás – Székely Mikó Kollégium IV. C. osztály

December 19., kedd
16:30    Énekes és furulyás és verses előadás – Székely Mikó Kollégium II. A. osztálya
17:00    Sport All – Z Dance szakosztály – Zumba és Cheer Dance bemutató
17:30   Énekes és furulyás és verses előadás – Székely Mikó Kollégium III. C. osztályos tanulóinak előadása
 

December 21., csütörtök
16:00 Regölés – Batyus Egyesület és a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza szervezésében. Néptáncoktató: Gáspár Attila 
17:00 Tea és zsíros kenyér osztás a Hit Gyülekezete #2 szervezésében

December 23., szombat
17:00    A Salvatore Egyesület karácsonyi tombolasorsolása
 

 

ELÉRHETŐSÉG

520009 - Sepsiszentgyörgy
Kossuth Lajos utca, 13 sz.
Tel. +40 267 352 460
email: muvhaz@planet.ro

Fenntartónk

2002 - 2016 © kultur.ro; cultura.ro - Minden jog fenntartva!