2017.11.29

Közös adventi gyertyagyújtás Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében idén hetedik alkalommal tartanak ünnepi gyertyagyújtást a főtéri óriás adventi koszorúnál. Ma már hagyománnyá vált, hogy ez alkalommal felkapcsolják a város ünnepi fényeit.  A szervezők idén is forró teával és mézeskaláccsal várják mindazokat, akik részt szeretnének venni Sepsiszentgyörgy közös adventi ünnepén.


Az egyórás, bensőséges hangulatú ünnepség december 3-án, advent első vasárnapján 19,30-tól kezdődik. A Székely Mikó Kollégium IX-XII. osztályos kórusa Mária altatója című karácsonyi népéneket adja elő, vezényel Dombora Anna. Dávid György plébános megáldja a város adventi koszorúját, ezt követően meggyújtják az első gyertyát, majd a lángot továbbadják az ünnepségen résztvevő lakóknak. A Székely Mikó Kollégium IX-XII. osztályos kórusa Berkesi Sándor karácsonyi népdalrondóját adja elő. A műsor végén a Susnyás zenekar koncertezik, a sepsiszentgyörgyi zenészek népi muzsikából építkező örömzenélésében Péntek Zsuzsa működik közre. A helyszínen tíz fős önkéntes diákcsapat segíti a szervezők munkáját. 

Ebben az évben az óriás adventi koszorú dekorációját Bagoly Zsuzsa helyi tervező koncepciója alapján a Multi Nr. készítette el. Idén hófehér, mesebeli város – kis házikókkal, templommal –  díszíti a fenyőkoszorút, amelyet idén is a városi kertészet munkatársai fontak és díszítettek fel. A láng folyamatos újragyújtásáról, egészen karácsonyig, naponta a polgármesteri hivatal egyik munkatársa gondoskodik. 

Közben  a héten megkezdődtek az előkészületek a városi díszkivilágítás felszerelésére, beüzemelésére is, hiszen a hagyomány szerint advent első vasárnapján ünnepi díszbe öltözik Sepsiszentgyörgy. A pár éve vásárolt, elegáns fehérfényű ünnepi díszeket használják továbbra is, mint minden évben újabb helyszínekkel gazdagítják a díszkivilágítást. A főtéren december 15-24. között karácsonyi vásárt tartanak, amelyre december 6-ig várják a kézművesek, őstermelők, könyvkereskedők jelentkezését.  

ELÉRHETŐSÉG

520009 - Sepsiszentgyörgy
Kossuth Lajos utca, 13 sz.
Tel. +40 267 352 460
email: muvhaz@planet.ro

Fenntartónk

2002 - 2016 © kultur.ro; cultura.ro - Minden jog fenntartva!