2016.12.20

Új eszközökkel népszerűsíti kulturális ajánlatait a Kónya Ádám Művelődési Ház

A 2016-os tavaszi pályázati időszakban több pályázatot is benyújtott a Kónya Ádám Művelődési Ház, két támogatási kérelmét pedig pozitívan bírálták el. A Román Kulturális Alap támogatásának jóvoltából sikerült felújítani 3 tömbház alatti átjárót és művészi munkákkal díszíteni őket.

A Művelődési Ház másik sikeres pályázata a Bethlen Gábor Alaphoz benyújtott támogatási kérelem volt, melynek célja a Kónya Ádám Művelődési Ház gépparkjának felújítása volt. Az eredeti, közel 600.000 forintos befektetés konkrét, rövid távú célja az volt, hogy a művelődési ház beszerezzen egy 139 cm átmérőjű képernyőt, egy tartószerkezet a képernyő falra való felfüggesztéséhez, egy mini PC-t a képernyő több funkcióban való használatához és egy érintőképernyős laptopot.

Az infrastrukturális beruházások, bármilyen kisléptékűek is legyenek, sosem jelentenek igazi célt, megvalósulásuk mindig valami nagyobb jó elérésének érdekében történik. Hasonlóan történt a művelődési ház esetében is, hiszen a befektetés azt kívánta elérni, hogy a városlakók minél szélesebb körben szerezzenek tudomást az intézmény és egyéb kulturális intézetek ajánlatairól.

A megítélt összeg 300.000 forint volt, így a Kónya Ádám Művelődési Ház végül a képernyőt, a tartószerkezetet és a képernyő használatához szükséges mini PC-t szerezte be. A képernyőn sugárzott tartalom előkészítés alatt áll, az elképzelések szerint mindig a legaktuálisabb kulturális ajánlatokat fogja sugározni.

A képernyő végső helyszínének megtalálásáról folynak az egyeztetések, hiszen a szervezők azt szeretnék elérni, ha a népszerűsítésnek új eszköze olyan helyen kerülne kiállításra, ahol minél szélesebb és sokszínűbb réteget képes megszólítani.  

Ennek értelmében, az ismert kulturális intézmények mellett felmerültek olyan innovatívnak számító helyszínek is, amelyek nem kulturális tevékenységet folytatnak, viszont napi rendszerességgel akár száz ember is átlépi kapuikat. Bármi is legyen a végső választás, a művelődési ház szem előtt tartja Sepsiszentgyörgy Kulturális Fejlesztési Stratégiáját is, melynek kiemelt célja az innovatív, újszerű helyszínek bevonása a kulturális körforgásba, illetve a kulturális fogyasztók számának és típusának növelése. 

ELÉRHETŐSÉG

520009 - Sepsiszentgyörgy
Kossuth Lajos utca, 13 sz.
Tel. +40 267 352 460
email: muvhaz@planet.ro

Fenntartónk

2002 - 2016 © kultur.ro; cultura.ro - Minden jog fenntartva!