2016.08.25

3. Családi nap – szelektív hulladékgyűjtés és műfalmászás

Ezen a csütörtökön sor kerül a rossz idő miatt elhalasztott harmadik Családi napra, amelyet Sepsiszentgyörgy új főterén tartanak. A foglalkozások ezúttal a gyerekek figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára irányítják, ugyanakkor lesz kutyasimogatás és kipróbálhatják a műfalmászást is. Augusztus 25-én, csütörtökön 17 és 20 óra között Szőcs Imre hegymászó (Alpinsport Egyesület – műfalmászás) és Székely Kincső városi helyi tanácsos, a TEGA Rt. munkatársa (szelektív hulladékgyűjtés) vezetésével zajlanak a foglalkozások.

A TEGA Rt. évek óta tart foglalkozásokat gyerekeknek, hirdet vetélkedőket iskolásoknak, hogy felhívja a figyelmet, a hulladék érték. A foglalkozások során a gyerekek megismerik, mit jelent a szelektív hulladékgyűjtés, a felelős hulladékgazdálkodás, megtanulhatják, hogyan kímélhetjük meg bolygónkat a felesleges környezeti ártalmaktól. A foglalkozásokat 3-14 éveseknek ajánlják. Ezen kívül lehetőség lesz kutyasimogatásra is, hiszen a szépmezői kutyamenhelyet is a TEGA Rt. működteti.

Az Alpinsport Egyesület felügyeletével a műfalmászást ingyenesen lehet kipróbálni a szovjet emlékműnél. A foglalkozás három éven felüli gyerekeknek ajánlott.
Felhívjuk a figyelmet, hogy eső esetén augusztus 29-én, hétfőn kerül sor az eseményre!

A harmadik Családi Napot Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa, az Alpinsport Egyesület és a TEGA Rt. közösen szervezi.

Idén nyáron Sepsiszentgyörgy új főterén rendszeresen szerveznek gyerekeknek szóló rendezvényeket, első alkalommal a színek és formák köré szervezték a foglalkozásokat, a második Családi napon a vonatok voltak főszerepben.
ELÉRHETŐSÉG

520009 - Sepsiszentgyörgy
Kossuth Lajos utca, 13 sz.
Tel. +40 267 352 460
email: muvhaz@planet.ro

Fenntartónk

2002 - 2016 © kultur.ro; cultura.ro - Minden jog fenntartva!