2016.12.16

Finomhangolások a karácsonyi vásáron

Finom falatokkal, tetszetős portékákkal, hangulatos koncertekkel, igazi közösségi eseményként jelentkezik december 16-a és 24-e között Sepsiszentgyörgy főterén a karácsonyi vásár, amelyet Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kónya Ádám Művelődési Ház szervez.

A város központjában szervezett karácsonyi vásár évek óta az igényes termékek kiállítóhelye, ahol mindenki megtalálja a neki tetsző ajándékot. A szervezők idén újratervezték a vásár arculatát és újítottak az elrendezésen is, azonban ezek egy nagyobb léptékű megújulás első lépéseit jelentik.

"Az a célunk, hogy mesés hangulatú vásárt rendezzünk be, idén megújult az arculat, a házikók egy része is már ehhez az elképzelt karácsonyi mesevilághoz igazodik. Ebből a célból tervezte Bagoly Zsuzsa a kör alakú, kúpos zsindelyes tetejű, ablakos házikókat. Ugyanakkor a dekorációban, árcimkékben, feliratozásban is egységes, szép és egyszerű arculatra törekszünk. Az idén megtettük az első lépéseket, és ez jövőre fog beteljesedni. A későbbiekben hosszabb, legalább 2 hetes karácsonyi vásárt szeretnénk" – tájékoztatott Barta Mónika, a Városimázs iroda vezetője.

A vásár új elrendezését Bagoly Zsuzsa dizájner tervei alapján alakítják ki, a tíz darab kör alakú faházikó mellett további tíz új házikó bocsátanak a vásárosok rendelkezésére.  Ebben az évben több mint 60 őstermelő, kézműves, kereskedő, közélelmezési egység jelentkezését fogadta el az önkormányzat. A kézműves termékek, ajándéktárgyak, könyvek, játékok, édességek és élelmiszerek mellett négy helyen is sütnek majd  kürtőskalácsot, lángost és két lacikonyhát is felállítanak, ahol ínycsiklandozó falatokkal és forró italokkal várják az érdeklődőket. A főtéren azok is élvezhetik a finom harapnivalókat, italokat, akik a vásár szomszédságában található jégpályán korcsolyáznak.

A kilenc napos vásáron nemcsak az angyalfiát lehet beszerezni, hanem délutánonként, 17-18 óra között helyi zenészek, iskolások, óvodások fellépéseivel, koncertekkel is megörvendeztetik az arra járókat. A program még alakulóban van, de azt már lehet tudni, hogy szerepel a vásári színpadon a Magyar Férfidalárda, a Voces női kar, a miniSnaps gyerekegyüttes, Luiza Zan és a Snaps Vocalband, a bukaresti Popas Band zenekar.

A vásár december 16-án, pénteken 12 órakor kezdődik, naponta 12 és 20 óra között tart nyitva, kivételt képez december 24-e, amikor a program 10-től 14 óráig tart.

ELÉRHETŐSÉG

520009 - Sepsiszentgyörgy
Kossuth Lajos utca, 13 sz.
Tel. +40 267 352 460
email: muvhaz@planet.ro

Fenntartónk

2002 - 2016 © kultur.ro; cultura.ro - Minden jog fenntartva!