2016.11.03

Könyvbemutató: Tamás Dénes – minden egész...

Tamás Dénes minden egész… című, frissen megjelent novelláskötetét mutatják be november 3-án, csütörtökön 18 órától a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban. A szerzővel Láng Zsolt marosvásárhelyi író beszélget.

Tamás Dénes sepsiszentgyörgyi író második kötete a marosvásárhelyi Lector kiadónál jelent meg, 14 novellát tartalmaz, amelyek egy valamikor létezett, de már szétesett egész nyomait próbálják fellelni a szerelemben, a zenében, a természetben. Az írások korábban már magyarországi és erdélyi irodalmi lapokban megjelentek, és bár önálló szövegek, így egybe fűzve, összefüggő egészet alkotnak, ahogy a kötet címe is sugallja. A novellákat az is összeköti, hogy a világhoz való viszonyulás kérdéskörét feszegetik, ugyanakkor az íróra jellemzően, sok a természethez kapcsolódó szöveg is a kötetben.

Akármiről ír Tamás Dénes – hegyi túráról, Budapest elromlásáról, dzsesszről, gerincsérvről, térről, időről, levegőről, folyóparton söröző öregekről –, ugyanarról az egyetlen legyőzhetetlen erőről beszél, ami ellen esélytelenül küzdünk mindannyian, az ürességről – ami ellenfélnek mégis nagyszerű” – írja  a kötet fülszövegében Kemény István budapesti költő.

Tamás Dénes 1975-ben született Rétyen. Jelenleg a csíkszeredai Sapientia EMTE kommunikáció szakának tanára. Esszéivel, rövidprózáival, kritikáival rendszeresen jelen van a magyar irodalmi folyóiratokban. Első kötete 2013-ban jelent meg Honfoglaló esszék címmel a kolozsvári Komp-Press kiadónál.

Szervező: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Tein Teaház.

ELÉRHETŐSÉG

520009 - Sepsiszentgyörgy
Kossuth Lajos utca, 13 sz.
Tel. +40 267 352 460
email: muvhaz@planet.ro

Fenntartónk

2002 - 2016 © kultur.ro; cultura.ro - Minden jog fenntartva!