2019.08.09

Őszi Vásár 2019 – Felhívás őstermelők, kézművesek és közélelmezési egységek számára

A Kónya Ádám Művelődési Ház és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala 2019. szeptember 27–29. között a Szabadság téren megrendezésre kerülő Őszi Vásárra környékbeli őstermelők, népi hagyományokat őrző kézművesek, népi mesterek és közélelmezési egységek jelentkezését várják. A jelentkezésnél előnyt jelent, ha a vásárosok portékáik áruba bocsátása mellett vállalják a mesterség bemutatását. A vásár célja a hagyományos vásári hangulat felidézése, megteremtése.

A részvételi feltételek a következők:

·        Jelentkezhetnek: jogi személyek és bejegyzett őstermelők;

·        A vásárban hagyományos úton előállított termékekkel / saját terménnyel / saját készítésű, tervezésű használati tárgyakkal való megjelenés;

·        Kitöltött jelentkezési lap beküldése;

·        Fényképmelléklet beküldése a termékről és kiállító standról (amennyiben az elmúlt két évben nem vett részt az Őszi Vásáron vagy bővült a termékkínálat);

·        Működést igazoló okiratok mellékelése:

o   Kézművesek és könyvkereskedők esetében: működési engedély;

o   Őstermelők és kis közélelmezési egységek esetében (ide tartoznak a méhészeti termékeket és mézeskalácsot előállító őstermelők is!): működési vagy termelői engedély, valamint a megyei állategészségügyi igazgatóságok által kiállított állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági bejegyzési és engedélyezési dokumentumok.

·        A vásárszabályzat szigorú betartása;

·        A vásári program szigorú betartása (nyitvatartási rend: 10:00-20:00);

·        Részvételi díj befizetése;

o   Kézművesek és őstermelők esetében: 30 lej/nap;

o   Könyvkereskedők és 3 nm-nél kisebb közélelmezési egységek számára: 50 lej/nap.

A jelentkezési lap csak a eva.fazakas@sepsi.ro címre küldött mellékelt fényképekkel és iratokkal együtt érvényes. A jelentkezési lap elérhető a www. kultur.ro oldalon.

A helyek száma korlátozott. A vásáron, a jelentkezők közül, a termékek előfordulási arányát figyelembe véve, az értékelés során a legmagasabb pontszámot elért vásárosok vehetnek részt. A kiválasztott jelentkezőknek minimum 50 pontot kell elérni.

Jelentkezni a Kulturális Szervezőirodában lehet (Szabadság tér 1. szám), személyesen vagy elektronikus úton az eva.fazakas@sepsi.ro e-mail címen. Bővebb információkat és a jelentkezési lapot a www.kultur.ro honlapon találják.

Iratkozási időszak: 2019. augusztus 10., 10:00 órától – 2019. augusztus 29. (a őstermelők számára) 14:00 óráig személyesen, 24:00-ig online, 2019. szeptember 13. (kézművesek, mesterek, iparművészek számára). 

Adatlap kézműveseknek

Adatlap őstermelőknek (mézeseknek és mézeskalácsosoknak is)

Adatlap kereskedőknek (könyv, 3 nm-nél kisebb közélelmezési egységek)

Vásárszabályzat 

A versenytárgyalás szabályzata

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

ELÉRHETŐSÉG

520009 - Sepsiszentgyörgy
Kossuth Lajos utca, 13 sz.
Tel. +40 267 352 460
email: muvhaz@planet.ro

Fenntartónk

2002 - 2016 © kultur.ro; cultura.ro - Minden jog fenntartva!